Komunikat – Inny użytkownik edytuje ten dokument.

Jeśli przy próbie edycji/modyfikacji dokumentu w module Sprzedaż pojawi się komunikat informujący, że inny Użytkownik w tej chwili edytuje dokument – oznacza to, że ktoś inny jest zalogowany i pracuje obecnie na tym dokumencie.

Należy sprawdzić, czy dokument nie trafił do Koszyka edycji, który blokuje do niego dostęp.

Zawartość Koszyka można podejrzeć w zakładce Administracja –> Koszyk edycji dokumentów.

W Koszyku pamiętane są wszystkie pozycje towarowe, które z przyczyn awaryjnych programu nie zdążyły być zapisane lub zostały zablokowane podczas wystawiania dokumentu.

Aby je przywrócić należy w dolnej części okna usunąć pozycje z koszyka zgodnie z opisem.